10/11/2006

عسل اکسیر و معجزه جوانی

عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پر
ارزش است که از قرنها پیش به عنوان عالیترین و مقوی ترین غذاها شناخته شده و
همچنین به واسطه ویژگی های شفابخش خود به عنوان دارو در دمان اکثر بیماریها در
بین تمام ملل کاربرد داشته است . ماده اصلی آن شهد گلها و گیاهان مطر و شفابخش
است که توسط زنبور داران عسل پس از مکیدن ، تغلیظ و تغییر شکل دادن ساخته شده و
به عنوان یک غذای خوشمزه و کامل در دسترس انسان قرار می گیرد . عسل یکی از هدیه
های ارزنده و پرارزش طبیعت می باشد که در قرآن کریم از آن به عنوان فیه شفا
للناس ( شفای مردم در آن است ) یاد می کند و پیامبر گرامی
صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم و ائمه معصومین علیه‌السلام نیز در زمان حیات خویش بنا
به روایات و احادیث متعدد ازآن استفاده می نمودند و خواص شفا بخش آن را در
درمان انواع بیماریها یاد آور شده اند . اگر چه در زمان آنها علمی به نام تغذیه
وجود نداشته ولی با بینایی کامل خواص غذاها و داروها از جمله عسل را بیان نموده
و مردم را ذر این زمینه آگاه کرده اند . سخنان آنها در رابطه با تحقیقات امروزی
نشان می دهد که تطابق کامل بین آنها موجود بوده و تضادی بین آنها نیست . روی
همین اصل است که عقیده داریم پیشوایان مذهبی ما عالم به همه علوم وآگاه از تمام
فنون و رموز بوده اند . آنچه که مسلم است اهمیت عسل در طب قدیم به مراتب بیشتر
از حال حاضر بوده است . ابو علی سینا فیلسوف و بزرگترین شخصیت پزشکی ایرانی ،
یکهزار سال پیش در کتاب قانون پزشکی خود نسخه های زیادی بر پایه عسل و موم
تجویز می کرده و هم چنین بقراط حکیم پدر پزشکی و بنیانگذار طب یونانی حدود 2500
سال پیش در مورد اهمیت عسل چنین فرموده است : هر داروئی نیز از مواد غذایی درست
می شود ، و متقابلا هر غذایی نیز جانشین دارو می گردد . عسل به این هر دو شرط
جوابگوست . او به مقدار زیادی از عسل استفاده می کرده و در درمان اکثر بیماری
ها از جمله زخم ها عسل تجویز می نموده است . در اکثر کشورهای جهان از جمله
شوروی سابق که بزرگترین کشور تولید کننده عسل در دنیاست ، تاکنون تحقیقات زیادی
روی فرآورده های زنبور عسل از جمله عسل ژله رویال ، گرده ، موم ، بره موم و زهر
زنبور عسل صورت گرفته و خواص پزشکی آنان بوسیله پژوهشهای علمی و نتایج بالینی
مورد تایید بسیاری از محققین و پژوهشگران قرار گرفته است . ولی متاسفانه در
کشور ما که عسل تولیدی آن منحصر به فرد و در نوع خود بی نظیر است نه تنها به
جنبه دارویی آن توجه نشده است بلکه از نظر مصرف غذایی هم مورد کم لطفی قرار
گرفته است و این نعمت خدادادی و هدیه آسمانی که به راحتی می توان آن را تولید و
در اختیار همگان قرار داد هنوز ارزش واقعی خود را بین سایر مواد غذایی بدست
نیاورده و موجب عدم توجه بیشتر مردم به آن گردیده است به طوریکه هنوز هم مربا
ها و قندهای مصنوعی را به این غذای بهشتی و اکسیر حیات که از هر نظر برتری
ممتاز و چشمگیری نسبت به همه مواد غذایی و خوراکی داشته و دارد رجحان می دهد که
علل اصلی آن عدم شناخت از مزایا و ارزش های واقعی عسل می باشد . اگر ما به
عنوان یک درس علمی و طبی به شناخت انواع عسل و میزان قابلیت ها و مواد موجود در
آن بپردازیم ، تولید عسل را در سطح کشور پرورش دهیم ، با عسل تقلبی مبارزه کنیم
و موارد منع مصرف آن را پیدا نماییم ، آیا به طب ساده ، به اقتصاد کشور و به
تعمیق تعالیم اسلامی کمک نکرده ایم ؟ خوشبختانه تحقیق در این مورد هم جالب و هم
کم هزینه است . نیازی هم به کمک های خارجی نداشته و یا کمتر دارد . امید است
متخصصین امور پزشکی ، داروسازان و محققین کشورمان هم در کنار کاوشها و تحقیقات
خود خواص طبی عسل را مد نظر قرار داده تا عسل بتواند جایگاه واقعی خود را در
بین سایر محصولات غذایی پیدا کند

No comments: